17 юли, 2009

На ПЕТ!

Гушкали ли сте пет годишна госпожица?
Да знаете - съвсем различно е от гушкането на 4 и половинагодишна. Едно такова... ЕХЕ!
Аз вчера гушках и все не мога да й се нагушкам.
Както предполагам се досетихте - вчера Дени навърши пет. Или по-скоро - ПЕТ. Дори бих казала - ПЕЕЕЕЕЕТ!!! И както винаги до сега празненствата по случай събитието заприличаха на циганска сватба - минимум три дни. ;)( Разбира се, не броя от кога е започнала да получава подаръци, защото в такъв случай трябва да си говорим за период около месец.)
На някои съм разказвала, на други - не, затова ще го спомена отново - в нашата детска градина е забранено внасянето на торти през лятото. В началото беше голям шок за мен - как рожден ден без торта, но накрая просто се научих да лъжа системата. Първата година я излъгах така:


Това е половин диня украсена като калинка. Казваше се Динка-Калинка. Децата много й се радваха, дори по едно време започнаха да скандират "Диииня! Диииня!"

Миналото лято намерих ето тази шапка-торта под която скрихме лакомствата за децата.

Получи се много забавно, защото първия път като вдигнахме шапката отдолу се оказа, че има сухи пастички. Докато ги разопаковаха успях да скрия торбата с близалките и когато пак вдигнахме шапката, изпод нея излязоха захарни биберони. Това създаде истинска еуфория и няколко деца после ходиха да проверяват дали няма да изскочи още нещо от там. :)

Тази година трябваше да мисля нов номер и се спрях на ето това:

Това е кутия за торта украсена като Стефани от Мързелград (големият хит при нас в момента). Вътре в кутията имаше сухи пастички, а отгоре им цветя направени от близалки. На всяко цвете пише "ДЕНИ на 5"

На тази снимка е с децата от нейната група, а четеримата духащи са най-добрите приятели.
Това е. До неотдавна ми се струваше, че имам малко детенце, но ето, че ми остава само още един път "да лъжа системата". А после ще си имам вече ученичка.
Сега обаче трябва да се съсредоточа върху утрешната торта, защото както споменах в началато празненствата при нас продължават поне 3 дни, та още не се е свършило.


Макар и с огромно закъснение добавям снимките от партито с роднини и приятели:









2 коментара:

  1. Ани, ако още не е свършил празника- Честито на порастналата ни приятелка!
    Поздрави на всички ви!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодарим!
    Тия дни ще добавя и продължението на купона, защото то беше не по-малко атрактивно от началото му. :)

    ОтговорИзтриване